English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q11.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

I have come to (1)/know that (2)/his father has died (3)/three days ago (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Dellete 'has'.
View Answer

Q12.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The teacher told us (1)/that we should remain (2)/in the hostel (3)/if it rains (4)/No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
Explanation : Write ' if it rained'.
View Answer

Q13.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

I could not recall (1)/what she has(2)/ advised me (3)/in this matter (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : Write ' she had'
View Answer

Q14.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

By this time tomorrow (1)/she has had(2)/ reached (3)/there positively (4)/ no errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : Write ,'will have reached'.
View Answer

Q15.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

I will inform (1)/you as soon as (2)/I will get any news (3)/about his health (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Delete 'will'
View Answer

Q16.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

A recent survey (1)/indicates (2)/that the number of drug addicts (3)/grew day
by day (4)/No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
Explanation : Write 'is growing'.The sentence is in present progressive.
View Answer

Q17.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Before the alarm (1)/had stopped ringing (2)/Reena had (3)/pulled up the shade (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : Delete 'had'.
View Answer

Q18.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

If I was you (1)/I would have told (2)/the Principal (3)/to keep his mouth shut (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : Write , 'if I were'
View Answer

Q19.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

I want you (1)/to pick up the box (2)/of glasses gently (3)/and kept it on the
table carefully (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
Explanation : write ,'keep'. The sentence is in 
View Answer

Q20.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The victim tried (1)/to tell us what has happened (2)/but his words (3)/were not
audible (4)/No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : Write,' what had happened'. the sentence is in past.
View Answer