General Knowledge
ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q11. | The term ‘cannon’ is associated with which sports ? |
| 1) | Snooker |
2) | Golf |
| 3) | Polo |
4) | Billiards |
| 5) | Hockey |
Answer : Polo
View Answer
Q12. | Which of the following sports and term is not correctly matched ? |
| 1) | Cricket : Gully |
2) | Boxing : Punch |
| 3) | Chess : Checkmate |
4) | Tennis : Bully |
| 5) | Football : Dribbling |
Answer : Tennis : Bully
View Answer
Q13. | In which of the following cities India’s first monorail service has been launched, recently ? The term ‘Tee’ is associated with which of the following sports ? |
| 1) | Golf |
2) | Table Tennis |
| 3) | Polo |
4) | Judo |
| 5) | None of these |
Answer : Golf
View Answer
Q14. | Which of the following is the trophy/cup associated with the game of cricket ? |
| 1) | Derby |
2) | Santosh Trophy |
| 3) | Duleep Trophy |
4) | Durand Cup |
| 5) | Merdeka Cup |
Answer : Duleep Trophy
View Answer
Q15. | Which of the following cups/trophies is associated with Cricket ? |
| 1) | Azlan Shah Cup |
2) | Davis Cup |
| 3) | Nehru Gold Cup |
4) | Ranji Trophy |
| 5) | Wimbledon Trophy |
Answer : Ranji Trophy
View Answer
Q16. | The international organisation FIFA is working for which of the following field ? |
| 1) | Social Service |
2) | International Relation |
| 3) | Banking |
4) | Trade |
| 5) | Sports |
Answer : Sports
View Answer
Q17. | Every year Malayasia organises "Azlan Shah Cup" . The Cup is associated with which of the following game ? |
| 1) | Cricket |
2) | Hockey |
| 3) | Badminton |
4) | Table Tennis |
| 5) | None of these |
Answer : Hockey
View Answer
Q18. | At present,which crickter is the highest wicket taker in international Test cricket so far ? |
| 1) | Anil Kumble |
2) | Glenn McGrath
|
| 3) | Muttiah Muralitharan |
4) | Shane Warne |
| 5) | None of these |
Answer : Muttiah Muralitharan
View Answer
Q19. | The game of Polo originate from which of the Indian states ? |
| 1) | Assam |
2) | Manipur |
| 3) | Meghalaya |
4) | Sikkim |
| 5) | None of these |
Answer : Manipur
View Answer
Q20. | The sports award 'Dronacharya Award' is given to which of the following one ?
|
| 1) | Coaches |
2) | Director of Sports |
| 3) | Sports persons |
4) | Umpires |
| 5) | None of these |
Answer : Coaches
View Answer