General Knowledge
ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q1. | The International Mother's Day being observed on which of the following day ? |
| 1) | May 3 |
2) | May 8 |
| 3) | May 11 |
4) | May 22 |
| 5) | None of these |
Answer : May 8
View Answer
Q2. | On which day the Earth Day being observed every year ? |
| 1) | April 7 |
2) | April 22 |
| 3) | April 25 |
4) | June 14 |
| 5) | None of these |
Answer : April 22
View Answer
Q3. | Which day was being observed as the World Tuberculosis Day across the world ? |
| 1) | March 15 |
2) | March 22 |
| 3) | March 24 |
4) | April 22 |
| 5) | None of these |
Answer : March 24
View Answer
Q4. | World Water Day is observed on which day in every year by UNO ? |
| 1) | March 8 |
2) | March 16 |
| 3) | March 22 |
4) | March 24 |
| 5) | None of these |
Answer : March 22
View Answer
Q5. | Which day was being observed as the International Women’s Day across the world ? |
| 1) | February 21 |
2) | February 28 |
| 3) | March 8 |
4) | March 15 |
| 5) | March 22 |
Answer : March 8
View Answer
Q6. | World Health Day is celebrated on which of the following date every year ?- |
| 1) | March 24 |
2) | April 7 |
| 3) | April 22 |
4) | April 24 |
| 5) | None of these |
Answer : April 7
View Answer
Q7. | On which day World Human Rights Day is observed ? |
| 1) | December 10 |
2) | December 7 |
| 3) | April 8 |
4) | September 5 |
| 5) | None of these |
Answer : December 10
View Answer
Q8. | The World Population Day is celebrated by the United Nation’s Population Fund (UNFPA), in which dates ? |
| 1) | May 2 |
2) | June 5 |
| 3) | July 6 |
4) | July 11 |
| 5) | None of these |
Answer : July 11
View Answer
Q9. | The world Telecommunication Day is observed every year in which date ? |
| 1) | May 20 |
2) | May 17 |
| 3) | May 18 |
4) | April 16 |
| 5) | None of these |
Answer : May 17
View Answer
Q10. | On which day, World Food Day is observed every year by FAO ? |
| 1) | August 16 |
2) | September 10 |
| 3) | October 16 |
4) | November 4 |
| 5) | None of these |
Answer : October 16
View Answer