English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q171.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Any of the (1)/two photos which reflect (2)/the natural beauty of Himalays (3)/is worth seeing (4)/ No errors.
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : Replace 'any' by 'either'.
View Answer

Q172.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

There is none (1)/who can support you (2)/in this (3)/ crucial period (4) / No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : Replace 'who' by 'that'.
View Answer

Q173.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

There were (1)/five active workers (2)/and three lazy one (3)/in the factory (4)/No errors.
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Replace 'lazy one' by   'lazy ones'.
View Answer

Q174.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The officer (1)/as well as the (2)/clerks absented themselves (3)/from the office (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Replace 'themselves' by 'him'.
View Answer

Q175.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Every officer (1)/and every clerk (2)/of this Bank is determined to do their best (3)/for the benefit of all (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Replace 'their' by 'his'.
Singular pronoun is use when two singular nouns are preceeded by each/every.
View Answer

Q176.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The board of directors (1)/want the facilities (2)/of car and accommodation (3)/for itself (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
Explanation : Replace 'itself' by 'themselves'.
View Answer

Q177.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The secret of his good health (1)/lies in the fact (2)/that he is getting up early (3)/and goes to bed early (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Write ' he gets up'.
View Answer

Q178.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

When I will (1)/cross Fourty, my (2)/wife will cross (3)/thirty five (4).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : 'I will' be replaced by 'I cross'.
View Answer

Q179.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

I will let you know (1)/as soon as I (2)/will get (3)/any news in this regard (4)/ No errors (5)
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Delete 'will'.
View Answer

Q180.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

"It is high time (1)/you are starting (2)/this business" (3)/said Alok to Rakesh (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : Write ' you started'.
View Answer