English Questions for all competitive examination banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,PSUs ,SSC,IAS,OAS Exams 

English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q181.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Now a days (1)/he teaches English (2)/because the teacher of English (3)/has
gone for a month’s leave (4)/No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : Write ' he is teaching'.
View Answer

Q182.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Whenever he is coming (1)/here, he brings (2)/many (3)/gifts for me (4)/No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : write, 'whenever he comes'. Forhabitual action, present indefinite tense is used.
View Answer

Q183.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

This is (1)/the first time (2)/that I see such (3)/an interesting movie (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Write, ' I have seen'.
View Answer

Q184.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Before the alarm had stopped (1)/ringing (2)/Nisha had telephoned (3)/the police (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : Delete 'had'. In the simple perfect tense , simple past is used for the work completed later.
View Answer

Q185.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

When will you find (1)/out a solution (2)/to this problem (3),/you will be awarded a prize (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : Delete 'will' after 'when'.
View Answer

Q186.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

I have come to (1)/know that (2)/his father has died (3)/three days ago (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Dellete 'has'.
View Answer

Q187.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The teacher told us (1)/that we should remain (2)/in the hostel (3)/if it rains (4)/No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
Explanation : Write ' if it rained'.
View Answer

Q188.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

I could not recall (1)/what she has(2)/ advised me (3)/in this matter (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : Write ' she had'
View Answer

Q189.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

By this time tomorrow (1)/she has had(2)/ reached (3)/there positively (4)/ no errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : Write ,'will have reached'.
View Answer

Q190.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

I will inform (1)/you as soon as (2)/I will get any news (3)/about his health (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Delete 'will'
View Answer