English
ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q211. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
|
| 1) | to be very attached to one's belongings |
2) | to lie in bed due to illness |
| 3) | to fight with one's husband |
4) | to agree with someone |
| 5) | None of these |
Answer : to lie in bed due to illness
View Answer
Q212. | Directions : In questions given below, a part of the sentence is italicised and underlined. Below are given alternatives to the italicised part which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, option '5' is the answer. Answer: Option A
The poor villagers have waited in the bitter cold for more than 6 hours now. |
| 1) | have been waiting |
2) | had waited |
| 3) | has been waiting |
4) | was waited |
| 5) | No improvement |
Answer : have been waiting
View Answer
Q213. | Directions : In questions given below, a part of the sentence is italicised and underlined. Below are given alternatives to the italicised part which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, option '5' is the answer.
The company goes to great length to ensure that employees can be comfortable in their work environment. |
| 1) | are comfortable |
2) | will be comfortable |
| 3) | should be comfortable |
4) | would be comfortable |
| 5) | No improvement |
Answer : are comfortable
View Answer
Q214. |
Directions : In questions given below, a part of the sentence is italicised and underlined. Below are given alternatives to the italicised part which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, option '5' is the answer.
If you had attended the meeting, you would have benefited a great deal. |
| 1) | could benefit |
2) | would benefit |
| 3) | benefited |
4) | to be benifited |
| 5) | No improvement |
Answer : to be benifited
View Answer
Q215. | Directions : In questions given below, a part of the sentence is italicised and underlined. Below are given alternatives to the italicised part which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, option '5' is the answer. |
If he would have tried he would have succeeded.
|
| 1) | is tried |
2) | was tried |
| 3) | had tried |
4) | had been trying |
| 5) | No improvement |
Answer : had tried
View Answer
Q216. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
To break the ice |
| 1) | a strong man |
2) | to start a quarrel |
| 3) | to break the awkward silence |
4) | to become violent |
| 5) | None of these |
Answer : to break the awkward silence
View Answer
Q217. | Directions : In questions given below, a part of the sentence is italicised and underlined. Below are given alternatives to the italicised part which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, option '5' is the answer. |
If he would have tried he would have succeeded.
|
| 1) | is tried |
2) | was tried |
| 3) | had tried |
4) | had been trying |
| 5) | No improvement |
Answer : had tried
View Answer
Q218. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
To show one's white feather |
| 1) | To show arrogance |
2) | To show signs of cowardice |
| 3) | To seek peace |
4) | To become polite |
| 5) | None of these |
Answer : To show signs of cowardice
View Answer
Q219. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
A snake in the grass |
| 1) | A hidden enemy |
2) | Unforeseen happening |
| 3) | Very ferocious enemy |
4) | Unrecongnizable danger |
| 5) | A reliable person |
Answer : Unrecongnizable danger
View Answer
Q220. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
To feather one's nest |
| 1) | to build one's house |
2) | to enrich oneself when oppertunity knocks |
| 3) | to harbour ill-feelings |
4) | to acquire something in abundance |
| 5) | None of these |
Answer : to enrich oneself when oppertunity knocks
View Answer