General Knowledge
ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q51. | In which American city is the famous indoor stadium Madison Square Garden located ? |
| 1) | Washington DC |
2) | New York City |
| 3) | Los Angeles |
4) | San Francisco |
Answer : New York City
View Answer
Q52. | Which of these rivers flows through four capital cities ? |
| 1) | Amazon |
2) | Nile |
| 3) | Danube |
4) | Volga |
Answer : Danube
View Answer
Q53. | Where would one find the 'Sea of Tranquility' ? |
| 1) | Mars |
2) | The Moon |
| 3) | The Sun |
4) | Earth |
Answer : The Moon
View Answer
Q54. | The lower Gangetic plain is characterised by humid climate with high temperature throughout the year. Which one among the following pairs of crops is most suitable for this region ? |
| 1) | Paddy and cotton |
2) | Wheat and Jute |
| 3) | Paddy and Jute |
4) | Wheat and cotton |
| 5) | None of these |
Answer : Paddy and Jute
View Answer
Q55. | What causes wind to defect toward left in the Southern hemisphere ? |
| 1) | Temperature |
2) | Magnetic field |
| 3) | Rotation of the earth |
4) | Pressure |
| 5) | None of these |
Answer : Rotation of the earth
View Answer
Q56. | Which one of the following gases is predominant in the atmosphere ? |
| 1) | Argon |
2) | Nitrogen |
| 3) | Carbon Dioxide |
4) | Oxygen |
| 5) | None of these |
Answer : Nitrogen
View Answer
Q57. | Most of the weather phenomena take place in which of the following layers ? |
| 1) | Stratosphere |
2) | Troposphere |
| 3) | Tropopause |
4) | Ionosphere |
| 5) | None of these |
Answer : Troposphere
View Answer
Q58. | Black Soil is best suited for which of the following crops ? |
| 1) | Tea |
2) | Rice |
| 3) | Cotton |
4) | Coffee |
Answer : Cotton
View Answer
Q59. | Which of the following is known as "Island of Precipitation" ? |
| 1) | Fault Mountains |
2) | Fold Mountains |
| 3) | Dome Mountains
|
4) | Block Mountains |
| 5) | None of these |
Answer : Dome Mountains
View Answer
Q60. | Which of the following crops requires water logging ? |
| 1) | Tea |
2) | Oil Seeds |
| 3) | Cotton |
4) | Rice |
| 5) | None of these |
Answer : Tea
View Answer