English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q11.
Directions : Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph.
(A)Amit was therefore busy the whole day
(B) But he took no notice of him
(C) A lot of work had to be finished that day
(D) His peon remained him that he had not eaten
(E) By evening, he began to feel very hungry.

Which Sentence will come in the FIRST place in the paragraph ?
1) D 2) C
3) A 4) E
Answer : C
View Answer

Q12.
Directions : Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph.
(A) Amit was therefore busy the whole day
(B) But he took no notice of him
(C) A lot of work had to be finished that day
(D) His peon remained him that he had not eaten
(E) By evening, he began to feel very hungry.

Which sentence will come in the LAST place in the Paragraph ?

1) C 2) B
3) D 4) A
5)E
Answer : E
View Answer

Q13.
Directions : Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph.
(A) Amit was therefore busy the whole day
(B) But he took no notice of him
(C) A lot of work had to be finished that day
(D) His peon remained him that he had not eaten
(E) By evening, he began to feel very hungry.

Which sentence will come in FOURTH place in the paragraph ?
1) C 2) B
3) E 4) A
Answer : B
View Answer

Q14.
Directions :Rearrange the following sentences (1), (2), (3), (4), (5) and (6) to make a meaningful paragraph and then answer the questions which follow - 
1. The only way in which this problem can be solved is by making artificial blood which has
remained a distant dream for science.
2. Donation of blood is considered to be the most noble of all the charities.
3. If they succeed, it would be noted as one of the most important inventions in the history of mankind.
4. This is because this donated magic potion can give life to another person in an emergency.
5. A group of scientists, however, has dedicated themselves towards making this a reality.
6. A growing problem however is that the requirement for safe blood is increasing whereas the number of donors is decreasing.

Which of the following sentence should be the FIRST after rearrangement ?
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
View Answer

Q15.
Directions: Rearrange the following sentences (1), (2), (3), (4), (5) and (6) to make a
meaningful paragraph and then answer the questions which follow - 
1. The only way in which this problem can be solved is by making artificial blood which has remained a distant dream for science.
2. Donation of blood is considered to be the most noble of all the charities.
3. If they succeed, it would be noted as one of the most important inventions in the history of
mankind.
4. This is because this donated magic potion can give life to another person in an emergency.
5. A group of scientists, however, has dedicated themselves towards making this a reality.
6. A growing problem however is that the requirement for safe blood is increasing whereas the
number of donors is decreasing.

Which of the following sentence should be the SECOND after rearrangement ?
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
View Answer

Q16.
Directions : Rearrange the following sentences (1), (2), (3), (4), (5) and (6) to make a meaningful paragraph and then answer the questions which follow
1. The only way in which this problem can be solved is by making artificial blood which has
remained a distant dream for science.
2. Donation of blood is considered to be the most noble of all the charities.
3. If they succeed, it would be noted as one of the most important inventions in the history of mankind.
4. This is because this donated magic potion can give life to another person in an emergency.
5. A group of scientists, however, has dedicated themselves towards making this a reality.
6. A growing problem however is that the requirement for safe blood is increasing whereas the number of donors is decreasing.

Which of the following sentence should be the THIRD after rearrangement ?
1) 1 2) 4
3) 3 4) 5
Answer : 6
View Answer

Q17.
Directions : Rearrange the following sentences (1), (2), (3), (4), (5) and (6) to make a meaningful paragraph and then answer the questions which follow
1. The only way in which this problem can be solved is by making artificial blood which has
remained a distant dream for science.
2. Donation of blood is considered to be the most noble of all the charities.
3. If they succeed, it would be noted as one of the most important inventions in the history of
mankind.
4. This is because this donated magic potion can give life to another person in an emergency.
5. A group of scientists, however, has dedicated themselves towards making this a reality.
6. A growing problem however is that the requirement for safe blood is increasing whereas the
number of donors is decreasing.
Which of the following sentence should be the SIXTH (LAST) after rearrangement ?

1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
View Answer

Q18.
Directions : Rearrange the following sentences (1), (2), (3), (4), (5) and (6) to make a
meaningful paragraph and then answer the questions which follow
1. The only way in which this problem can be solved is by making artificial blood which has
remained a distant dream for science.
2. Donation of blood is considered to be the most noble of all the charities.
3. If they succeed, it would be noted as one of the most important inventions in the history of
mankind.
4. This is because this donated magic potion can give life to another person in an emergency.
5. A group of scientists, however, has dedicated themselves towards making this a reality.
6. A growing problem however is that the requirement for safe blood is increasing whereas the
number of donors is decreasing.
Which of the following sentence should be the FIFTH after rearrangement ?

1) 1 2) 5
3) 4 4) 2
5)3
Answer : 5
View Answer

Q19.
Directions : Rearrange the following seven sentences (A), (B), (C), (D), (E), (F) and (G) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

A) Three in every four adults suffered from some form of headache disorder including migraine and tension type headaches last year.
B) Researchers reported an increased risk for overall cardiovascular disease in men, who experienced migraines compared to those who did not including an increase in heart attack risk.
C) Cold drink, drinking water and other beverages directly from plastic bottles could be giving millions of people around the world a serious headache.
D) The findings suggest that migraine sufferers might be able to reduce the frequency and severity of their headaches by changing their habits.
E) Bisphenol (a chemical), which has been linked to obesity, infertility and heart attacks has now been confirmed. Through toxicological studies to be a serious trigger for a serious prolonged bout of migraine.
F) New research has confirmed that a chemical in synthetic packaging triggers migraines.
G) Thus we have found that over 10 crore people suffer from migraine in India.

Which of the following would be the FIFTH sentence after rearrangement ?
1) D 2) A
3) G 4) C
5)E
Answer : D
View Answer

Q20.
Directions : Rearrange the following seven sentences (A), (B), (C), (D), (E), (F) and (G) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

A) Three in every four adults suffered from some form of headache disorder including migraine and tension type headaches last year.
B) Researchers reported an increased risk for overall cardiovascular disease in men, who experienced migraines compared to those who did not including an increase in heart attack risk.
C) Cold drink, drinking water and other beverages directly from plastic bottles could be giving millions of people around the world a serious headache.
D) The findings suggest that migraine sufferers might be able to reduce the frequency and severity of their headaches by changing their habits.
E) Bisphenol (a chemical), which has been linked to obesity, infertility and heart attacks has now been confirmed. Through toxicological studies to be a serious trigger for a serious prolonged bout of migraine.
F) New research has confirmed that a chemical in synthetic packaging triggers migraines.
G) Thus we have found that over 10 crore people suffer from migraine in India.

Which of the following would be the SIXTH sentence after rearrangement ?

1) F 2) A
3) D 4) G
5)B
Answer : A
View Answer