English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q31.
Directions : Rearrange the following six sentences A, B, C, D, E and F in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph; then the answer the questions given below them.

A. Besides they are unduly sure about the traditional methods.
B. They are not readily to change their work habit and adopt modern technology.
C. The weaker sections are mostly from socially and economically backward communities.
D. It is mainly because of their illiteracy and financial difficulty.
E. Most among them are from rural population.
F. These are some of the reasons why they continue to remain weaker.


Which of the following should be the SIX (LAST) sentence after rearrangement ?
1) A 2) B
3) C 4) D
5)F
Answer : F
View Answer

Q32.
Directions : Rearrange the following six sentences A, B, C, D, E and F in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph; then the answer the questions given below them.

A. Besides they are unduly sure about the traditional methods.
B. They are not readily to change their work habit and adopt modern technology.
C. The weaker sections are mostly from socially and economically backward communities.
D. It is mainly because of their illiteracy and financial difficulty.
E. Most among them are from rural population.
F. These are some of the reasons why they continue to remain weaker.

Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A 2) B
3) C 4) D
5)E
Answer : C
View Answer

Q33.
Directions : Rearrange the following six sentences A, B, C, D, E and F in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph; then the answer the questions given below them.

A. Besides they are unduly sure about the traditional methods.
B. They are not readily to change their work habit and adopt modern technology.
C. The weaker sections are mostly from socially and economically backward communities.
D. It is mainly because of their illiteracy and financial difficulty.
E. Most among them are from rural population.
F. These are some of the reasons why they continue to remain weaker.

Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?

1) A 2) B
3) C 4) D
5)E
Answer : D
View Answer

Q34.
Directions : Rearrange the following six sentences A, B, C, D, E and F in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph; then the answer the questions given below them.

A . While Adyasha started job-hunt, Abhipsha approached a bank for some loan.
B. Adyasha  made relentless efforts in applying for jobs, attending interviews and still he has been doing the same.
C. While Adyasha is still unemployed, Abhipsha has made a good fortune, although he has to work hard.
D. Both Abhipsha and Adyasha  completed their graduation from the same college and with flying colours, three years ago.
E. He invested the money to run a small business which flourished quite well.
F. But Abhipsha had decided to follow a different path altogether.

Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) F 2) E
3) D 4) C
5)B
Answer : B
View Answer

Q35.
Directions : Rearrange the following six sentences A, B, C, D, E and F in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph; then the answer the questions given below them.

A . While Adyasha started job-hunt, Abhipsha approached a bank for some loan.
B. Adyasha  made relentless efforts in applying for jobs, attending interviews and still he has been doing the same.
C. While Adyasha is still unemployed, Abhipsha has made a good fortune, although he has to work hard.
D. Both Abhipsha and Adyasha  completed their graduation from the same college and with flying colours, three years ago.
E. He invested the money to run a small business which flourished quite well.
F. But Abhipsha had decided to follow a different path altogether.

Which of the following should be the SIXTH(LAST) sentence after rearrangement ?
1) A 2) B
3) C 4) D
5)E
Answer : C
View Answer

Q36.
Directions : Rearrange the following six sentences A, B, C, D, E and F in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph; then the answer the questions given below them.

A . While Adyasha started job-hunt, Abhipsha approached a bank for some loan.
B. Adyasha  made relentless efforts in applying for jobs, attending interviews and still he has been doing the same.
C. While Adyasha is still unemployed, Abhipsha has made a good fortune, although he has to work hard.
D. Both Abhipsha and Adyasha  completed their graduation from the same college and with flying colours, three years ago.
E. He invested the money to run a small business which flourished quite well.
F. But Abhipsha had decided to follow a different path altogether.

Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) F 2) E
3) D 4) C
5)B
Answer : D
View Answer

Q37.
Directions : Rearrange the following six sentences A, B, C, D, E and F in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph; then the answer the questions given below them.

A . While Adyasha started job-hunt, Abhipsha approached a bank for some loan.
B. Adyasha  made relentless efforts in applying for jobs, attending interviews and still he has been doing the same.
C. While Adyasha is still unemployed, Abhipsha has made a good fortune, although he has to work hard.
D. Both Abhipsha and Adyasha  completed their graduation from the same college and with flying colours, three years ago.
E. He invested the money to run a small business which flourished quite well.
F. But Abhipsha had decided to follow a different path altogether.

Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?

1) F 2) E
3) D 4) C
5)B
Answer : F
View Answer

Q38.
Directions : Rearrange the following six sentences A, B, C, D, E and F in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph; then the answer the questions given below them.

A . While Adyasha started job-hunt, Abhipsha approached a bank for some loan.
B. Adyasha  made relentless efforts in applying for jobs, attending interviews and still he has been doing the same.
C. While Adyasha is still unemployed, Abhipsha has made a good fortune, although he has to work hard.
D. Both Abhipsha and Adyasha  completed their graduation from the same college and with flying colours, three years ago.
E. He invested the money to run a small business which flourished quite well.
F. But Abhipsha had decided to follow a different path altogether.

Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?

1) A 2) B
3) C 4) D
5)E
Answer : A
View Answer