English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q21.
Directions : Rearrange the following seven sentences (A), (B), (C), (D), (E), (F) and (G) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

A) Three in every four adults suffered from some form of headache disorder including migraine and tension type headaches last year.
B) Researchers reported an increased risk for overall cardiovascular disease in men, who experienced migraines compared to those who did not including an increase in heart attack risk.
C) Cold drink, drinking water and other beverages directly from plastic bottles could be giving millions of people around the world a serious headache.
D) The findings suggest that migraine sufferers might be able to reduce the frequency and severity of their headaches by changing their habits.
E) Bisphenol (a chemical), which has been linked to obesity, infertility and heart attacks has now been confirmed. Through toxicological studies to be a serious trigger for a serious prolonged bout of migraine.
F) New research has confirmed that a chemical in synthetic packaging triggers migraines.
G) Thus we have found that over 10 crore people suffer from migraine in India.

Which of the following would be the SECOND sentence after rearrangement ?

1) C 2) E
3) B 4) D
5)F
Answer : F
View Answer

Q22.
Directions : Rearrange the following seven sentences (A), (B), (C), (D), (E), (F) and (G) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

A) Three in every four adults suffered from some form of headache disorder including migraine and tension type headaches last year.
B) Researchers reported an increased risk for overall cardiovascular disease in men, who experienced migraines compared to those who did not including an increase in heart attack risk.
C) Cold drink, drinking water and other beverages directly from plastic bottles could be giving millions of people around the world a serious headache.
D) The findings suggest that migraine sufferers might be able to reduce the frequency and severity of their headaches by changing their habits.
E) Bisphenol (a chemical), which has been linked to obesity, infertility and heart attacks has now been confirmed. Through toxicological studies to be a serious trigger for a serious prolonged bout of migraine.
F) New research has confirmed that a chemical in synthetic packaging triggers migraines.
G) Thus we have found that over 10 crore people suffer from migraine in India.

Which of the following would be the FIRST sentence after rearrangement ?

1) A 2) B
3) C 4) D
5)E
Answer : C
View Answer

Q23.
Directions : Rearrange the following seven sentences (A), (B), (C), (D), (E), (F) and (G) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

A) Three in every four adults suffered from some form of headache disorder including migraine and tension type headaches last year.
B) Researchers reported an increased risk for overall cardiovascular disease in men, who experienced migraines compared to those who did not including an increase in heart attack risk.
C) Cold drink, drinking water and other beverages directly from plastic bottles could be giving millions of people around the world a serious headache.
D) The findings suggest that migraine sufferers might be able to reduce the frequency and severity of their headaches by changing their habits.
E) Bis-phenol (a chemical), which has been linked to obesity, infertility and heart attacks has now been confirmed. Through toxicological studies to be a serious trigger for a serious prolonged bout of migraine.
F) New research has confirmed that a chemical in synthetic packaging triggers migraines.
G) Thus we have found that over 10 crore people suffer from migraine in India.

Which of the following would be the FOURTH sentence after rearrangement ?

1) E 2) D
3) G 4) B
5)A
Answer : B
View Answer

Q24.
Directions: Rearrange the following seven sentences A, B, C, D, E, F and G in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph; then the answer the questions given below them.
A. Chinese toys, for instance, are in great demand despite the heavy import duty.
B. The toys that are produce are almost without exception of the poorest quality.
C. Their manufacturers here need to be reminded of this.
D. The two toy libraries in Delhi also rely largely on foreign made toy.
E. But making them is no child's play.
F. Toys are meant for children.
G. Not, surprisingly, many parents prefer to buy the imported variety even though these are usually much more expensive.

Which of the following should be the SIXTH sentence after rearrangement ?
1) F 2) E
3) C 4) D
5)A
Answer : A
View Answer

Q25.
Directions: Rearrange the following seven sentences A, B, C, D, E, F and G in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph; then the answer the questions given below them.
A. Chinese toys, for instance, are in great demand despite the heavy import duty.
B. The toys that are produce are almost without exception of the poorest quality.
C. Their manufacturers here need to be reminded of this.
D. The two toy libraries in Delhi also rely largely on foreign made toy.
E. But making them is no child's play.
F. Toys are meant for children.
G. Not, surprisingly, many parents prefer to buy the imported variety even though these are usually much more expensive.


Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A 2) E
3) C 4) D
5)B
Answer : B
View Answer

Q26.
Directions: Rearrange the following seven sentences A, B, C, D, E, F and G in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph; then the answer the questions given below them.
A. Chinese toys, for instance, are in great demand despite the heavy import duty.
B. The toys that are produce are almost without exception of the poorest quality.
C. Their manufacturers here need to be reminded of this.
D. The two toy libraries in Delhi also rely largely on foreign made toy.
E. But making them is no child's play.
F. Toys are meant for children.
G. Not, surprisingly, many parents prefer to buy the imported variety even though these are usually much more expensive.


Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) E 2) G
3) A 4) F
5)B
Answer : F
View Answer

Q27.
Directions: Rearrange the following seven sentences A, B, C, D, E, F and G in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph; then the answer the questions given below them.
A. Chinese toys, for instance, are in great demand despite the heavy import duty.
B. The toys that are produce are almost without exception of the poorest quality.
C. Their manufacturers here need to be reminded of this.
D. The two toy libraries in Delhi also rely largely on foreign made toy.
E. But making them is no child's play.
F. Toys are meant for children.
G. Not, surprisingly, many parents prefer to buy the imported variety even though these are usually much more expensive.

Which of the following should be the LAST sentence after rearrangement ?

1) C 2) B
3) D 4) E
5)G
Answer : D
View Answer

Q28.
Directions: Rearrange the following seven sentences A, B, C, D, E, F and G in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph; then the answer the questions given below them.
A. Chinese toys, for instance, are in great demand despite the heavy import duty.
B. The toys that are produce are almost without exception of the poorest quality.
C. Their manufacturers here need to be reminded of this.
D. The two toy libraries in Delhi also rely largely on foreign made toy.
E. But making them is no child's play.
F. Toys are meant for children.
G. Not, surprisingly, many parents prefer to buy the imported variety even though these are usually much more expensive.

Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) C 2) B
3) D 4) E
5)G
Answer : C
View Answer

Q29.
Directions : Rearrange the following six sentences A, B, C, D, E and F in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph; then the answer the questions given below them.

A. Besides they are unduly sure about the traditional methods.
B. They are not readily to change their work habit and adopt modern technology.
C. The weaker sections are mostly from socially and economically backward communities.
D. It is mainly because of their illiteracy and financial difficulty.
E. Most among them are from rural population.
F. These are some of the reasons why they continue to remain weaker.


Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A 2) B
3) C 4) D
5)E
Answer : B
View Answer

Q30.
Directions : Rearrange the following six sentences A, B, C, D, E and F in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph; then the answer the questions given below them.

A. Besides they are unduly sure about the traditional methods.
B. They are not readily to change their work habit and adopt modern technology.
C. The weaker sections are mostly from socially and economically backward communities.
D. It is mainly because of their illiteracy and financial difficulty.
E. Most among them are from rural population.
F. These are some of the reasons why they continue to remain weaker.

Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) A 2) B
3) C 4) D
5)E
Answer : E
View Answer