General Knowledge
ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q61. | On which day the Earth Day being observed every year ? |
| 1) | April 7 |
2) | April 22 |
| 3) | April 25 |
4) | June 14 |
| 5) | None of these |
Answer : April 22
View Answer
Q62. | Which day was being observed as the World Tuberculosis Day across the world ? |
| 1) | March 15 |
2) | March 22 |
| 3) | March 24 |
4) | April 22 |
| 5) | None of these |
Answer : March 24
View Answer
Q63. | World Water Day is observed on which day in every year by UNO ? |
| 1) | March 8 |
2) | March 16 |
| 3) | March 22 |
4) | March 24 |
| 5) | None of these |
Answer : March 22
View Answer
Q64. | Which day was being observed as the International Women’s Day across the world ? |
| 1) | February 21 |
2) | February 28 |
| 3) | March 8 |
4) | March 15 |
| 5) | March 22 |
Answer : March 8
View Answer
Q65. | World Health Day is celebrated on which of the following date every year ?- |
| 1) | March 24 |
2) | April 7 |
| 3) | April 22 |
4) | April 24 |
| 5) | None of these |
Answer : April 7
View Answer
Q66. | Which alkaline earth metal are more abundant in nature ? |
| 1) | Magnesium and calcium |
2) | Radium and Mercury |
| 3) | Dolomite and Barytes |
4) | Gypsum and Dolomite |
| 5) | None of these |
Answer : Magnesium and calcium
View Answer
Q67. | When temperature of a semiconductor is raised ,what would happen in its energy gap ? |
| 1) | increases |
2) | decreases |
| 3) | remains same |
4) | may increase or decrease |
| 5) | None of these |
Answer : decreases
View Answer
Q68. | Which of the following are produced by oscillating electromagnetic oscillators of high frequency through electromagnetic radiations ?
|
| 1) | IR radiations |
2) | Micro waves |
| 3) | Radio waves |
4) | Y rays |
| 5) | None of these |
Answer : Micro waves
View Answer
Q69. | Which one of the following is not a disease caused by virus ? |
| 1) | Bird-flu |
2) | Chickenpox |
| 3) | Cholera |
4) | Dengue |
| 5) | None of these |
Answer : Cholera
View Answer
Q70. | Detergents used for cleaning clothes and utensils contain which of the following elements ? |
| 1) | Sulphates |
2) | Nitrates |
| 3) | Sulphonates |
4) | Bismuthates |
| 5) | None of these |
Answer : Sulphonates
View Answer