Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q381.
The government has permitted -------- % Foreign Direct Investment (FDI) in the market place format of e-commerce retailing in order to attract more foreign investments.
1) 49% 2) 51%
3) 78% 4) 100 %
5)None of these
Answer : 100 %
View Answer

Q382.
The Indian Space Research Organisation (ISRO) is set to script history by launching a record number of satellites in a single mission in May 2016. What is number of satellites to be launch ?
1) 16 2) 18
3) 22 4) 24
5)None of these
Answer : 18
View Answer

Q383.
Recently, the Supreme Court has approved the Centre's guidelines to protect Good Samaritans, who help road accident victims and made a committee which is recommended by a three-member judge committee. Who was headed the committee ?
1) Justice K S Radhakrishnan 2) Justice V Gopala Gowda
3) Justice Arun Mishra 4) S Sundar
5)None of these
Answer : Justice K S Radhakrishnan
View Answer

Q384.
Which of the following was appointed as the new Director General of Indian Institute of Mass Communication for a period of three years ?
1) Journalist Prof. K M Srivastava, 2) Journalist K.G Suresh
3) Prof. S Raghavachari, 4) Dr.Sunetra Narain
5)None of these
Answer : Journalist K.G Suresh
View Answer

Q385.
Htin Kyaw is the first democratically elected government into office after decades of military rule.He became the first elected president of which of the following country ?
1) Myanmar 2) Cambodia
3) Laos 4) Taiwan
5)None of these
Answer : Myanmar
View Answer

Q386.
United Nations(UN) would be celebrating the 125th anniversary of Bharat Ratna Dr Babasaheb Ambedkar at their headquarters in New York City for the first time this year. On which day his birth anniversary will be observe ?
1) April 1 2) April 8
3) April 14 4) April 24
5)None of these
Answer : April 14
View Answer

Q387.
India will sign a Memorandum of Understanding (MoU) with which country for building a state-of-the-art Laser Inter-ferometer Gravitational-wave Observatory (LIGO) project in the country ?
1) UK 2) USA
3) France 4) Japan
5)None of these
Answer : USA
View Answer

Q388.
According to the latest by Ministry of Finance, which state in India has highest number of income tax defaulters ?
1) Maharashtra 2) Uttar Pradesh
3) Delhi 4) Gujarat
5)None of these
Answer : Gujarat
View Answer

Q389.
The Indian railways has enhanced Rail quota for Senior citizens reservation quota by ----- %  from April 1, 2016. 
1) 20% 2) 30%
3) 40% 4) 50%
5)None of these
Answer : 50%
View Answer

Q390.
According to a recent data on fertility published by Census 2011, which state is number one spot in child marriage in India ?
1) UP 2) Bihar
3) Tamil Nadu 4) Andhra Pradesh
5)None of these
Answer : Tamil Nadu
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook