All awareness for Bank PO | Clerk | Railway | IBPS PO | IBPS Clerk | SSC 

Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q351.
According to the International Monetary Fund (IMF), the GDP growth forecast for India the Financial Year (2016-17) stands at --------- .
1) 7.5 %. 2) 7.8 %.
3) 7.9 %. 4) 8.2 %.
5)None of these
Answer : 7.5 %.
View Answer

Q352.
Recently,the State-run Bharat Heavy Electricals Ltd (BHEL) has announced the commissioning of a 600 MW coal-based thermal power plant in  which state of India ?  
1) Andhra Pradesh 2) Madhya Pradesh
3) Mahrashtra 4) Rajasthan
5)None of these
Answer : Madhya Pradesh
View Answer

Q353.
Which of the following  golf player remains No.1 rank in the latest world golf rankings ?
1) Jason Day 2) Jordan Spieth
3) Rory McIlroy 4) Bubba Watson
5)None of these
Answer : Jason Day
Explanation :

World top 20:

1. Jason Day (AUS) 12.43 average pts

2. Jordan Spieth (USA) 11.61

3. Rory McIlroy (NIR) 9.19

4. Bubba Watson (USA) 8.36

5. Rickie Fowler (USA) 7.63

6. Henrik Stenson (SWE) 7.57

7. Adam Scott (AUS) 7.07

8. Dustin Johnson (USA) 6.79

9. Danny Willett (ENG) 6.40

10. Justin Rose (ENG) 5.94

11. Branden Grace (RSA) 5.47 (+3)

12. Louis Oosthuizen (RSA) 4.93

13. Patrick Reed (USA) 4.91 (-2)

14. Hideki Matsuyama (JPN) 4.68 (-1)

15. Sergio Garcia (ESP) 4.36 (+1)

16. Brandt Snedeker (USA) 4.26 (-1)

17. Zach Johnson (USA) 4.08

18. Brooks Koepka (USA) 4.00

19. Phil Mickelson (USA) 3.92

20. Charl Schwartzel (RSA) 3.83

View Answer

Q354.
According to AT Kearney, a London-based consulting firm India has secured ninth position in the 2016 Foreign Direct Investment Confidence Index. Which country rated as number one in FDI Confidence Index in the world ?
1) The USA 2) China
3) Canada 4) Germany
5)None of these
Answer : The USA
View Answer

Q355.
The Central Government  has targets a revenue of Rs ------ crore in the current financial year( 2016-17) from spectrum auction proceeds.
1) Rs 60,580.crore 2) Rs 62,580.92 crore
3) Rs 64,580.92 crore 4) Rs 98,994.93 crore
5)None of these
Answer : Rs 64,580.92 crore
View Answer

Q356.
According to the global financial services major HSBC, what will be the India's GDP growth in F.Y-2017 ?
1) 7.2 % 2) 7.4 %
3) 7.8 % 4) 7.9 %
5)None of these
Answer : 7.4 %
View Answer

Q357.
According to AT Kearney, a London-based consulting firm India has secured ninth position in the 2016 Foreign Direct Investment Confidence Index. Which country rated as number one in FDI Confidence Index in the world ?
1) USA 2) China
3) Canada 4) Germany
5)None of these
Answer : USA
View Answer

Q358.
Which Indian cricketer has been recommended for Rajiv Gandhi Khel Ratna award by the Board of Control for Cricket in India (BCCI) ?
1) Ajinkya Rahane 2) MS Dhoni
3) Virat Kohli 4) Rohit Sharma
5)None of these
Answer : Virat Kohli
View Answer

Q359.
According to the latest ICC rankings for Test team, India have slipped six points to the second spot with Pakistan a solitary point behind at third places. Which team ranked as no.1 spot ?
1) Australia 2) South Africa
3) New Zealand 4) England
5)None of these
Answer : Australia
View Answer

Q360.
Leicester City forward Jamie Vardy has been voted the 2016 Footballer of the Year by the Football Writers’ Association (FWA).He belong to which country?
1) England 2) Portugal
3) Spain 4) France
5)None of these
Answer : England
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook