All awareness for Bank PO | Clerk | Railway | IBPS PO | IBPS Clerk | SSC 

Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q331.
Which of the following former India captain has been re-appointed ICC (International Cricket Council) Cricket Committee chairman for a second term of three years ?
1) Anil Kumble 2) Ajit Wadekar
3) Sunil Gavaskar 4) Dillip Vengsarkar
5)None of these
Answer : Anil Kumble
View Answer

Q332.
Which of following bank has launched India’s first contact-less business credit card in association with Jet Airways for small and mid-sized enterprises (SMEs) ?
1) ICICI Bank 2) HDFC Bank
3) State Bank of India 4) Bank of India
5)None of these
Answer : ICICI Bank
View Answer

Q333.
Tony Cozier, a cricket writer, commentator and journalist, has died in his home country at the age of 75 after an illness. He belongs to which country ?
1) New Zealand 2) Australia
3) England 4) West Indies
5)None of these
Answer : West Indies
View Answer

Q334.
Motiur Rahman Nizami, the Jamaat-e-Islami leader has been executed by which of the following country’s War Crimes Tribunal for crimes against humanity after its apex court rejected his review petition?
1) Afghanistan 2) Bangladesh
3) Myanmar 4) Nigeria
5)None of these
Answer : Bangladesh
View Answer

Q335.
Anti-crime candidate and mayor of Davao City, Rodrigo Duterte has won the 2016 presidential election of which country by a landslide victory ?
1) Vietnam 2) Philippines
3) Malaysia 4) Indonesia
5)None of these
Answer : Philippines
View Answer

Q336.
Which of the following Indian bureaucrat-turned-politicianhas honoured with Japan’s second highest national decoration ‘The Order of the Rising Sun, Gold and Silver Star’?
1) Kailash Satyarthi 2) N.K. Singh
3) Ravi Shankar 4) Naredra Modi
5)None of these
Answer : N.K. Singh
View Answer

Q337.
World Migratory Bird Day (WMBD) is being observed across the world on the second weekend in May. This year, WMBD is being observed on which date ?
1) 10th May 2) 11th May
3) 21th May 4) 31th May
5)None of these
Answer : 10th May
View Answer

Q338.
Which of the following city has host the fourth edition South Asia Initiative to End Violence Against Children (SAIEVAC) Ministerial Meeting  ?
1) New Delhi 2) Manila
3) Jakarta 4) Colombo
5)None of these
Answer : New Delhi
View Answer

Q339.
Which high court of India has ruled that addiction to a drug or a narcotic substance can never be claimed as fundamental right because this concept is divorced to the concept of right to live as per Article 21 of the Constitution ?
1) Mumbai High Court 2) Gujarat High Court
3) Allahabad High Court 4) Cuttack High Court
5)None of these
Answer : Gujarat High Court
View Answer

Q340.
Veteran administrator Shashank Manohar  has resigned from the post barely seven months into his tenure. Now, he is all set to become the first independent --------- ICC.
1) President 2) Chairman
3) Chief Executive Officer (CEO) 4) Secretary General
5)None of these
Answer : Chairman
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook