All awareness for Bank PO | Clerk | Railway | IBPS PO | IBPS Clerk | SSC 

Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q311.
The Union Government has launched ‘Qora’, an indigenously developed affordable Faecal Incontinence Management System (FIMS).  It was launched by Union Minister of State (MoS) for Science & Technology ? Who is present  Union Minister of State (MoS) for Science & Technology ? 
1) Ravi Shankar Prasad 2) Y.S.Chowdary
3) Rajiv Pratap Rudy 4) G M Siddeshwara
5)None of these
Answer : Y.S.Chowdary
View Answer

Q312.
The leader of CPM-led Left Democratic Front (LDF) Pinarayi Vijayan has been sworn in as Kerala's ------  chief minister on May 25, in the state capital, Thiruvantapuram .
1) 19th 2) 20th
3) 22nd 4) 25th
5)None of these
Answer : 22nd
View Answer

Q313.
World’s cheapest smartphone Namotel Acche Din launched at Rs 99/ which was available for pre-booking from May 17 to May 25 on the company's website namotel.com. . The company is based on --------.
1) Bengaluru 2) London
3) Hyderabad 4) Tokyo
5)None of these
Answer : Bengaluru
View Answer

Q314.
Tsai Ing-wen was sworn in as first woman president of which of the following country,recently ?
1) Tibet 2) Hong Kong
3) Taiwan 4) Myanmar
5)None of these
Answer : Taiwan
View Answer

Q315.
An Indian-American bio-technologist Rupa Iyer has been awarded Distinguished Leadership in Teaching Excellence Award, University of Houston’s highest teaching award. She was bestowed with this award for her sustained and significant contributions in the field of ------ .
1) Science & Technology 2) Education
3) Medicine 4) Chemistry
5)None of these
Answer : Education
View Answer

Q316.
Which of the following IT giant would help to transform India's Rashtrapati Bhavan into a smart township ?
1) IBM 2) Wipro
3) TCS 4) Microsoft
5)None of these
Answer : IBM
View Answer

Q317.
Which country’s Federal Judiciary sentenced former chief-of-staff and Workers Party (PT) founder Jose Dirceu to 23 years and three months in prison for corruption and money laundering ?
1) Brazil 2) Mexico
3) Spain 4) Argentina
5)None of these
Answer : Brazil
View Answer

Q318.
According to the United Nations (UN)’s first 'World Cities Report 2016 -, India is projected to add how many million new urban residents by 2050 ?
1) 100 million 2) 120 million
3) 200 million 4) 300 million
5)None of these
Answer : 300 million
View Answer

Q319.
Which cricketer overtake Suresh Raina’s tally of 3985 runs in nine year history to become the first batsman to 4000 IPL runs ?
1) Chris Gyale 2) Virat Kohli
3) AV De Villiers 4) Ajinkya Rahane
5)None of these
Answer : Virat Kohli
View Answer

Q320.
The Defence Research and Development Organisation (DRDO) successfully tested a new indigenously produced Advanced Air Defence (AAD) interceptor missile. What is the name of the interceptor missile which is set to become a part of the Indian Army ?
1) Ashwin 2) Pradyumna
3) Astra 4) Lakshya
5)None of these
Answer : Ashwin
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook