All awareness for Bank PO | Clerk | Railway | IBPS PO | IBPS Clerk | SSC 

Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q341.
According to a new study by The Economist ,what is the latest rank of India in crony-capitalism index ?
1) 4th 2) 6th
3) 8th 4) 9th
5)None of these
Answer : 9th
View Answer

Q342.
As per the third advance estimates , what is the India's food-grain production increased marginally to  ------- million tonnes in the 2015-16 crop year ?
1) 222 MT 2) 232 MT
3) 242.23 MT 4) 252.23 MT
5)None of these
Answer : 252.23 MT
View Answer

Q343.
The Indian Railway department has  taken steps to make rail tracks discharge free zones and to make tracks free from discharge of waste from toilets by installing environment-friendly zero discharge toilet system in the coaches. Which rail track to become first green corridor in India ?
1) Trivendum- Kochi 2) Manmadurai-Rameswaram
3) Bengalluru- Otty 4) Darjeeling - Jalpaiguri
5)None of these
Answer : Manmadurai-Rameswaram
View Answer

Q344.
India's e-commerce sector saw revenues of US$ 30 billion at the end of the financial year 2015-16. It is expected to touch revenues of US$ ------  billion by 2020 ? 
1) US$ 100 billion 2) US$ 120 billion
3) US$ 140 billion 4) US$ 150 billion
5)None of these
Answer : US$ 120 billion
View Answer

Q345.
Which of the following bank has became the first state-run lender to open an international banking unit (IBU) at the International Financial Services Centre (IFSC) in Gandhinagar ? 
1) ICICI Bank 2) SBI
3) IDBI Bank 4) Corporation Bank
5)None of these
Answer : IDBI Bank
View Answer

Q346.
Recently, Sadiq Khan first Muslim community became mayor of which of the following city ?
1) New York 2) Yorkshire
3) Vienna 4) London
5)None of these
Answer : London
View Answer

Q347.
Which Cricket legend is the third goodwill ambassador roped in by IOA after Bollywood actor Salman Khan and ace shooter Abhinav Bindra ?
1) M.S. Dhoni 2) Virat Kohali
3) Sachin Tendulkar 4) Rahul Dravid
5)None of these
Answer : Sachin Tendulkar
View Answer

Q348.
Flag Officer Commanding-in-Chief (FOC-in-C) of Western Naval Command, Vice Admiral Sunil Lanba  has been appointed as the new Chief of Naval Staff. He will be the ------  Indian to be the Navy Chief.
1) 19th 2) 21st
3) 22nd 4) 25th
5)None of these
Answer : 21st
View Answer

Q349.
The government has set up a dedicated funding agency in the state sector for highways and ports with an investment of Rs 25-lakh-crore. What is initial equity capital of the new institution ?
1) Rs.500 crore 2) Rs.1000 crore
3) Rs.1500 crore 4) Rs.2000 crore
5)None of these
Answer : Rs.500 crore
View Answer

Q350.
The Lok Sabha has passed , The Compensatory Afforestation Fund (CAF) Bill 2015 which will pave the way for “unlocking” of nearly Rs -------  crore earmarked for forest land which is lying unspent for about four years.
1) Rs 36,000 crore 2) Rs 38,000 crore
3) Rs 40,000 crore 4) Rs 41,000 crore
5)None of these
Answer : Rs 41,000 crore
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook