General Knowledge
ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q81. | Which zodiac sign has a lion as its symbol ? |
| 1) | Taurus |
2) | Aries |
| 3) | Leo |
4) | Cancer |
Answer : Leo
View Answer
Q82. | Brahmos, India's flagship missile and Nokia both take their name from what ? |
| 1) | Mountain |
2) | River |
| 3) | Glacier |
4) | Passa |
Answer : River
View Answer
Q83. | The disease osteomalacia is cause by deficiency of - |
| 1) | Vitamin D |
2) | Vitamin A |
| 3) | Vitamin B |
4) | Vitamin K |
| 5) | None of these |
Answer : Vitamin D
View Answer
Q84. | The main components of bones and teeth is - |
| 1) | Phophorous |
2) | Calcium |
| 3) | Calcium Phosphate |
4) | None of the above |
Answer : Calcium Phosphate
View Answer
Q85. | The largest gland of the body is - |
| 1) | Sciatic |
2) | Liver |
| 3) | Pituitary Gland |
4) | None of the above |
Answer : Liver
View Answer
Q86. | The deficiency of Vitamin K may cause - |
| 1) | Rickets |
2) | Scurvy |
| 3) | Haemorrhage |
4) | Pellagra |
Answer : Haemorrhage
View Answer
Q87. | Which of the following is the smallest bone in the human body ?
|
| 1) | Vomer |
2) | Malleus |
| 3) | Incus |
4) | Stapes |
Answer : Stapes
View Answer
Q88. | Blood vessels that carry blood from heart to different parts of body are known as -
|
| 1) | Arteries |
2) | Veins |
| 3) | Spleen |
4) | Nerves |
Answer : Arteries
View Answer
Q89. | Which of the following organs is called "Powerhouse of a cell" ? |
| 1) | Chloroplast |
2) | Golgi Apparatus |
| 3) | Mitochondrion |
4) | Nucleolus |
Answer : Mitochondrion
View Answer
Q90. | Pure water can be obtained from sea water by the process of - |
| 1) | Filtration |
2) | Distillation |
| 3) | Fractional |
4) | Evaporation |
Answer : Distillation
View Answer