General Knowledge

ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q101.
The headquarters of World Intellectual Property Organisation (WIPO) is located in which of the following city ?
1) Paris 2) Madrid
3) New York 4) Geneva
5)None of these
Answer : Geneva
View Answer

Q102.
Which of the following countries is not a member of the  G-8 group ?
1) UK 2) Germany
3) France 4) Italy
5)Spain
Answer : Spain
View Answer

Q103.
Which of the following are the member countries of NAFTA ?
1) USA and Canada 2) USA, Canada and Mexico
3) Canada and Mexico 4) USA and Mexico
5)None of these
Answer : USA, Canada and Mexico
View Answer

Q104.
Which of the following countries is not a member of a SAARC ?
1) Sri Lanka 2) Myanmar
3) Maldives 4) Bhutan
5)None of these
Answer : Myanmar
View Answer

Q105.
The Headquarters of International Atomic Energy Agency is located in ---- .
1) Vienna 2) London
3) Geneva 4) Washington
5)None of these
Answer : Vienna
View Answer

Q106.
Which UN body deals with international population problem ?
1) UNFPA 2) UNDP
3) UNICEF 4) UNESCO
5)None of these
Answer : UNFPA
View Answer

Q107.
Which of the following is used as the logo of the World Wide Fund for Nature (WWF) ?
1) Deer 2) Panda
3) Camel 4) Lion
5)None of these
Answer : Panda
View Answer

Q108.
Which of the following is the headquarters of World Trade Organisation (WTO) ?
1) New York 2) Washington DC
3) Geneva 4) Paris
5)None of these
Answer : Geneva
View Answer

Q109.
Which of the following is not an agency of U.N.?
1) World Health Organisation 2) Food and Agricultural Organisation
3) International Committee of the Red Cross 4) International Monetary Fund
5)None of these
Answer : International Committee of the Red Cross
View Answer

Q110.
Which of the following is a military alliance?
1) NATO 2) NAFTA
3) ASEAN 4) EEC
5)None of these
Answer : NATO
View Answer