General Knowledge
ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q111. | Headquarters of the World Health Organisation is located in which city ? |
| 1) | Geneva |
2) | Washington DC |
| 3) | New York |
4) | Rome |
| 5) | None of these |
Answer : Geneva
View Answer
Q112. | Where is the headquarters of Asian Development Bank (ADB) situated ? |
| 1) | New Delhi |
2) | Bangkok |
| 3) | Hong Kong |
4) | Manila |
| 5) | None of these |
Answer : Manila
View Answer
Q113. | The Headquarter of NASDAQ is located in which city ? |
| 1) | New York |
2) | Washington DC |
| 3) | London |
4) | Tokyo |
| 5) | None of these |
Answer : New York
View Answer
Q114. | Which of the following is not a member of the ASEAN ? |
| 1) | Malaysia |
2) | Indonesia |
| 3) | Vietnam |
4) | Britain |
| 5) | Singapore |
Answer : Britain
View Answer
Q115. | Which of the following Awards are given for excellence in the field of Sports ? |
| 1) | Kalinga Prize |
2) | Shanti Swarup Bhatnagar Award |
| 3) | Arjun Award |
4) | Pulitzer Prize |
| 5) | None of these |
Answer : Arjun Award
View Answer
Q116. | Vijay Hazare Trophy is associated with which of the following game ? |
| 1) | Hockey |
2) | Cricket |
| 3) | Badminton |
4) | Football |
Answer : Cricket
View Answer
Q117. | Which one among the following is not a greenhouse gas ? |
| 1) | Methane |
2) | Ozone |
| 3) | Chlorofluorocarbon |
4) | Sulphur dioxide |
| 5) | None of these |
Answer : Sulphur dioxide
View Answer
Q118. | When an ice ball melted before it was floating in the water tank, the water level will ------ . |
| 1) | Not change |
2) | Rise |
| 3) | Fall down |
4) | Can't say |
| 5) | None of these |
Answer : Not change
View Answer
Q119. | Which of the following is not a constitute in automobile emission ? |
| 1) | Carbon monoxide |
2) | Hydrogen peroxide |
| 3) | Benzene |
4) | Nitrogen Oxide |
| 5) | None of these |
Answer : Hydrogen peroxide
View Answer
Q120. | Which of the following is a source of methane ? |
| 1) | Wetland |
2) | Foam industry |
| 3) | Thermal Power Plants |
4) | Cement Industry |
| 5) | None of these |
Answer : Wetland
View Answer