Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1121.
The Indian Air Force recently received the first two upgraded Mirage-2000 aircraft under a Rs 10,000 crore deal ? The Mirage-2000 aircraft purchase by India belongs to which country ?
1) Russia 2) Germany
3) Israel 4) France
5)None of these
Answer : France
View Answer

Q1122.
Recently, the leading Indian public sector bank Bank of Baroda has tied up with which country to exchange offer an instant cash transfer facility to NRI customers where customers can send money to their desired bank accounts in Bank of Baroda in India, within minutes ?
1) Mauritius 2) UAE
3) Saudi Arabia 4) Canada
5)None of these
Answer : UAE
View Answer

Q1123.
The 50th Jnanpith Award was conferred on eminent litterateur Bhalchandra Nemade on 25 April 2015.He belongs to which language ?
1) Hindi 2) Kannad
3) Marathi 4) Malayalam
5)None of these
Answer : Marathi
View Answer

Q1124.
Recently, which state Govt. declared that Aadhaar will be compulsory for school students which will be linked with children's admission numbers and government benefits and they will have to apply for it by June 26, 2015 ? 
1) Goa 2) Maharashtra
3) Odisha 4) Kerala
5)None of these
Answer : Maharashtra
View Answer

Q1125.
According to a report on Alyaoum 24, an Arabic news portal ,which Islamic country is soon going to have its first Halal Sex Shop ?
1) Saudi Arabia 2) UAE
3) Syria 4) Iran
5)Morocco
Answer : Saudi Arabia
View Answer

Q1126.
Which of the following country contributed the highest FDI during ( April-January) of the current fiscal year as data by the DIPP ?
1) USA 2) France
3) UK 4) Mauritius
5)None of these
Answer : Mauritius
View Answer

Q1127.
Every year, April 22 is celebrated as Earth Day annually to promote and support environmental protection. In which year the first World Earth Day was observed ?

1) 1968 2) 1970
3) 1975 4) 1982
5)None of these
Answer : 1970
View Answer

Q1128.
This year, IIFA Award - 2015 will be presented at which place which is starting from June 5-7, 2015 ?

1) Toronto, Canada 2) Kuala Lumpur, Malaysia
3) Colombo,Sri Lanka 4) Dubai, UAE
5)None of these
Answer : Kuala Lumpur, Malaysia
View Answer

Q1129.
Recently, which state government is planning to formulate a separate law for the state on the lines of the Center's Motor Vehicles Act and would become the first state in the country to have its own Transport Act.
1) Odisha 2) Uttar Pradesh
3) Rajasthan 4) Maharashtra
5)None of these
Answer : Maharashtra
View Answer

Q1130.
According to the Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) report ,India would become ------- largest infrastructure projects market in the world by 2025.
1) First 2) Second
3) Third 4) fourth
5)None of these
Answer : fourth
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook