Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1151.
The Ninth edition of Earth Hour was recently observed on 28 March 2015. Which of the following organisation observed this day ?
1) United Nations Environment Programme (UNEP) 2) Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC)
3) World Health Organization (WHO) 4) World Wide Fund for Nature (WWF)
5)None of these
Answer : World Wide Fund for Nature (WWF)
View Answer

Q1152.
Who was chosen as the Player of the Tournament in ICC Cricket World Cup 2015 ?
1) James Faulkner 2) Kumar Sangakkara
3) Martin Guptill 4) Mitchell Starc
5)None of these
Answer : Mitchell Starc
View Answer

Q1153.
Recently, noted Hindi poet Gopaldas Neeraj was awarded with first National Kavi Pradeep Samman. National Kavi Pradeep Samman was instituted by which State Government ?
1) Rajasthan 2) Madhya Pradesh
3) Himachal Pradesh 4) Haryana
5)None of these
Answer : Madhya Pradesh
View Answer

Q1154.
Which country has recently won the prestigious Women in Parliaments (WIP) Award for regional leadership in the South and Southeast Asia category for closing the gender gap in politics ? 
1) Indonesia 2) Nepal
3) Srilanka 4) Bangladesh
5)None of these
Answer : Bangladesh
View Answer

Q1155.
Recently,the State owned Nationalized Dena Bank has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with which insurance company in India to provide insurance cover to its all Aadhaar-linked savings account holders in the age group of 18 to 50 years ?
1) LIC 2) The Oriental Insurance Company
3) New India Assurance comp. Ltd. 4) Bajaj Allianz General Insurance Company
5)None of these
Answer : LIC
View Answer

Q1156.
According to a U.N. report ,India is the second  highest rate of child marriage in the World.
Which country is the highest rate of child marriage ?
1) Bangladesh 2) Nepal
3) Afghanistan 4) Pakistan
5)None of these
Answer : Bangladesh
View Answer

Q1157.
The Powerful cyclone Pam recently hit the south Pacific archipelago of Vanuatu. What is the name of the capital of the Oceanian island nation Vanuatu?
1) Victoria 2) Accra
3) Conakry 4) Port Vila
5)None of these
Answer : Port Vila
View Answer

Q1158.
Recently in which country did Indian Prime Minister Narendra Modi inaugurated the first of the eight Coastal Surveillance Radar Systems (CSRS) being set up by India ?
1) Mauritius 2) Maldives
3) Sri Lanka 4) Seychelles
5)None of these
Answer : Seychelles
View Answer

Q1159.
Recently, which country has withdrawn its application to join the European Union, with the government saying that its interests are best served outside the 28-nation EU ?
1) Scotland 2) Greece
3) Iceland 4) Ireland
5)None of these
Answer : Iceland
View Answer

Q1160.
Reserve Bank of India has recently agreed for a $1.5-billion currency swap agreement with which country's central bank to help the island nation keep its currency stable ?
1) Phillipines 2) Maldives
3) Mauritius 4) Sri Lanka
5)None of these
Answer : Sri Lanka
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook