Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1161.
Which country on 13 March 2015 successfully tested its first indigenously built all-weather armed drone named Burraq and a laser guided missile named Barq ?
1) Pakistan 2) Israel
3) Syria 4) South Korea
5)None of these
Answer : Pakistan
View Answer

Q1162.
Name the Scientific Director of National Dope Testing Laboratory who has been nominated to the Executive Board of WAADS (World Association of Anti Doping Scientists) recently?
1) Dr. Alka Beotra 2) Dr. Ali Neemuchwala
3) Dr. Ali Neemuchwala 4) Dr. Anil Kakodkar
5)None of these
Answer : Dr. Alka Beotra
View Answer

Q1163.
As per recent reports, which country overtook India in 2014 as the world's biggest importer of defence equipment ?
1) China 2) Pakistan
3) Saudi Arabia 4) Syria
5)None of these
Answer : Saudi Arabia
View Answer

Q1164.
What is name of the solar-powered plane which started its historic 35,000-km round-the-world journey from Abu Dhabi on 9 March 2015 ?
1) Lunar Impulse-1 2) Solar Impulse - 2
3) Flying Saucer 4) Wallops Flight
5)None of these
Answer : Solar Impulse - 2
View Answer

Q1165.
Which state government recently launched 'Bhagyashree' scheme in place of the Sukanya scheme which caters to girls from Below Poverty Line (BPL) families?
1) Odisha 2) UP
3) Maharashtra 4) Rajasthan
5)None of these
Answer : Maharashtra
View Answer

Q1166.
Who was recently selected for the prestigious Saraswati Samman for the year 2014 ?
1) Veerappa Moily 2) Kamal Nath
3) Jayaram Ramesh 4) Sashi Tharoor
5)None of these
Answer : Veerappa Moily
View Answer

Q1167.

Which team lifted the 69th edition of Santosh Trophy on 15 March 2015 ? 

1) Mizoram 2) Kerala
3) Punjab 4) Services
5)None of these
Answer : Services
View Answer

Q1168.
Who have been conferred the India's highest civilian honor, the Bharat Ratna, recently ? 
1) Madan Mohan Malaviya 2) Atal Bihari Vajpayee
3) Dhyan Chand 4) Both 1 & 2
5)All of the above
Answer : Both 1 & 2
View Answer

Q1169.
Reserve Bank of India has recently agreed for a $1.5-billion currency swap agreement with which country's central bank to help the island nation keep its currency stable ?

1) Sri Lankan 2) Maldives
3) Mauritius 4) Phillipines
5)None of these
Answer : Sri Lankan
View Answer

Q1170.
World Consumer Rights Day (WCRD) 2015 was recently observed on?
1) March 12 2) March 13
3) March 14 4) March 15
5)None of these
Answer : March 15
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook