Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1171.
Recently,new schemes PRASAD and SWADESH DARSHAN were launched by the government to promote ____ in the country ?
1) Make in India 2) Cleanliness
3) Sports 4) Tourism
5)None of these
Answer : Tourism
View Answer

Q1172.
Who among the following is the winner of all England Open Badminton Championships 2015 ? 
1) Sharon David 2) Saina Nehwal
3) Carolina Marin 4) LI Xuerui
5)None of these
Answer : Carolina Marin
View Answer

Q1173.
Who among the following is the winner of all England Open Badminton Championships 2015 ? 
1) Sharon David 2) Saina Nehwal
3) Carolina Marin 4) LI Xuerui
5)None of these
Answer : Carolina Marin
View Answer

Q1174.
The World's renown ratings agency Moody's has recently downgraded ratings for which banks ? 
1) Syndicate Bank and Indian Bank 2) State Bank of India and Vijaya Bank
3) Central Bank of India and Indian Overseas Bank 4) United bank of India and Punjab National Bank
5)None of these
Answer : Central Bank of India and Indian Overseas Bank
View Answer

Q1175.
Recently, Uttar Pradesh Chief Minister Akhilesh Yadav flagged off "Bharat-Nepal Maitri Bus Seva" in Varanasi . This bus service will connect Varanasi to ?
1) Nepalgunj 2) Pokhara
3) Butwal 4) Kathmandu
5)None of these
Answer : Kathmandu
View Answer

Q1176.
The Villarrica volcano, which started erupting on 3 March 2015, is situated in which Latin American country ? 
1) Bolivia 2) Chile
3) Peru 4) Brazil
5)None of these
Answer : Chile
View Answer

Q1177.
Recently,who was appionted as the new Indian Ambassador to the United States replacing S.Jaishankar ?
1) Kamala Sinha 2) Arun Singh
3) Salman Haider 4) Muchkund Dubey
5)None of these
Answer : Arun Singh
View Answer

Q1178.
Recently, Estonia's ruling party scored an important victory in the Parliamentary elections held in the country on 1 March 2015. What is the name of this party which will form a coalition government in the country?
1) Reform Party 2) Centre Party
3) Communist Party 4) Social Democratic Party
5)None of these
Answer : Reform Party
View Answer

Q1179.
Who was appointed as the new Chairman of the National Book Trust (NBT) on 2 March 2015 ? 
1) Baldev Sharma 2) Sukhnandan Chowdhury
3) A. Sethumadhavan 4) Jagdish Joshi
5)None of these
Answer : Baldev Sharma
View Answer

Q1180.
Recently, Jagmohan Dalmiya was unanimously elected president of the BCCI on 2 March 2015. Who won the post of BCCI Secretary ?
1) Rajiv Shukla 2) N. Srinivasan
3) Prem Kumar Dhumal 4) Anurag Thakur
5)None of these
Answer : Anurag Thakur
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook