Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1181.
On 5 March 2015, Prime Minister Narendra Modi has inaugurated two units each of 600 MW of Shree Singaji Thermal Power Plant. The plant is situated in which state ?
1) Madhya Pradesh 2) Rajasthan
3) Karnatak 4) Telangana
5)None of these
Answer : Madhya Pradesh
View Answer

Q1182.
Recently, which of the following organizations has released a report-building resilience for Sustainable Development of the Sundarbans ?
1) World Bank 2) IMF
3) UNDP 4) ADB
5)None of these
Answer : World Bank
View Answer

Q1183.
Which is the World's Top Defense Importer of the year 2014 ?

1) China 2) India
3) Saudi Arabia 4) North Korea
5)None of these
Answer : Saudi Arabia
View Answer

Q1184.
Indian's Ricky Kej (Musician) and activist Neela Vaswani recently won which International Award?
1) Oscar Awards 2) Grammy Awards
3) Golden Globe Awards 4) BAFTA Awards
5)None of these
Answer : Grammy Awards
View Answer

Q1185.
Acclaimed Journalist Vinod Mehta was on February 9, 2015 awarded the Yash Bharti Samman 2015 by the government of which state ?
1) Maharashtra 2) Madhya Pradesh
3) Uttar Pradesh 4) Himachal Pradesh
5)None of these
Answer : Uttar Pradesh
View Answer

Q1186.
The Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) on 25 February 2015 announced an amendment to the Telecommunication Mobile Number Portability Regulation, 2009 which will facilitate full Mobile Number Portability (MNP) in the country.  From which date full MNP will be available across the country? 
1) 1st April 2015 2) 3rd May 2015
3) 31st March 2015 4) 1st May 2015
5)None of these
Answer : 3rd May 2015
View Answer

Q1187.
Which of the following European country recently passed a controversial bill that imposes ban on foreign funding for mosques and imams ? 
1) Austria 2) France
3) U.K 4) Germany
5)None of these
Answer : Austria
View Answer

Q1188.
Surya Kiran-VIII, a joint military exercise which started from 23 February 2015, involves India and which country ? 
1) Pakistan 2) Russia
3) China 4) Nepal
5)None of these
Answer : Nepal
View Answer

Q1189.
Which among the following is the only India city that has been listed in the latest Global Financial Centre Index ? 
1) Hyderabad 2) Mumbai
3) Bangalore 4) Noida
5)None of these
Answer : Mumbai
View Answer

Q1190.
Which of the following banks has launched 'Pocket', India's first digital bank on mobile phones? 
1) HDFC Bank 2) Axis Bank
3) ICICI Bank 4) SBI
Answer : ICICI Bank
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook