Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1191.
The 35th National Games 2015 which started on 31 January 2015 is hosted by which state ?
1) Tamil Nadu 2) Kerala
3) Goa 4) Haryana
5)None of these
Answer : Kerala
View Answer

Q1192.
Which former DRDO chief on 30 January 2015 assumed charge as a full-time member of the NITI Aayog ? 
1) K. Kasturirangan 2) Avinash Chander
3) Krishna Kumar 4) V K Saraswat
5)None of these
Answer : V K Saraswat
View Answer

Q1193.
Recently, Sergio Mattarella was elected as the new President of which of the country ?
1) Greece 2) Italy
3) France 4) Canada
5)None of these
Answer : Italy
View Answer

Q1194.
India on 31 January 2015 successfully carried out the maiden canister-based trial of its most potent missile Agni-V from ?
1) Wheeler Island, Odisha 2) Sreeharikota, Andhra Pradesh
3) Tanjavur, Tamil Nadu 4) Thumba, Kerala
5)None of these
Answer : Wheeler Island, Odisha
View Answer

Q1195.
Who among the following was the goodwill ambassador for the 35th National Games 2015 ?
1) Milkha Singh 2) P T Usha
3) Amitabh Bachchan 4) Sachin Tendulkar
5)None of these
Answer : Sachin Tendulkar
View Answer

Q1196.
Robert Mugabe who was appointed as the new chairman of the 54-nation African Union on 30 January 2015 is the president of which African Nation ?
1) Kenya 2) South Africa
3) Zimbabwe 4) Nigeria
5)None of these
Answer : Zimbabwe
View Answer

Q1197.
Who won the Australian Open women's singles title 2015 which was held in Melbourne ?
1) Maria Sharapova 2) Serena Williams
3) Martina Hingis 4) Ekaterina Makarova
5)None of these
Answer : Serena Williams
View Answer

Q1198.
on January 31, 2015 the 60th Filmfare Awards ceremony was held at the Yash Raj Studios in Mumbai. Which film was adjudged the Best Film ?
1) PK 2) Haider
3) Two States 4) Queen
5)None of these
Answer : Queen
View Answer

Q1199.
The 91 year old Carl Djerassi a chemist widely considered the father of the -, died on 31 January 2015 ?
1) Anti-Biotics 2) Birth control pill
3) Band Aid 4) Injection Needle
5)None of these
Answer : Birth control pill
View Answer

Q1200.
 Which country was confirmed as the host for the 2016 Twenty20 World Cup recently ?
1) Bangladesh 2) West Indies
3) Australia 4) India
5)None of these
Answer : India
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook