Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1221.
Who among the following has been voted as 2014 "Asian Tour Players" Player of the year ? 
1) Baichung Bhatia 2) Shiv Kapur
3) Jyoti Randhava 4) Anirban Lahiri
5)None of these
Answer : Anirban Lahiri
View Answer

Q1222.
Who among the following has been choosen as the "Governor of the Year" in the Central Banking Awards for 2015 ? 
1) Jim Yong Kim 2) Janet Yellen
3) Raghuram Rajan 4) Christopher Jeffery
5)None of these
Answer : Raghuram Rajan
View Answer

Q1223.
Justice Surendra Kumar Sinha has become the first Hindu chief justice of which one of the Muslim major countries, recently ?
1) Iran 2) Pakistan
3) Bangladesh 4) Indonesia
5)None of these
Answer : Bangladesh
View Answer

Q1224.
Recently, Idukki has become the first district in the country to have high speed rural broadband network. Idukki district is in which state ? 
1) Karnataka 2) Tamil Nadu
3) Kerala 4) Andhra Pradesh
5)None of these
Answer : Kerala
View Answer

Q1225.
Wh are the winner's of FIFA Ballon d'Or award for 2014 in men and women category, respectively ? 
1) Cristiano Ronaldo and Nadine Kessler 2) Cristiano Ronaldo and Abby Wambach
3) Lionel Messi and Abby Wambach 4) Manuel Neuer and Nadine Kessler
5)None of these
Answer : Cristiano Ronaldo and Nadine Kessler
View Answer

Q1226.
Who among the following is the new chairman of the Indian Space Research Organisation?
1) Shailesh Nayak 2) Arun Kumar
3) A S Kiran Kumar 4) K. Radhakrishanan
5)None of these
Answer : A S Kiran Kumar
View Answer

Q1227.
Which of the following organisation has aims to raise awareness about the breakthroughs in light science which an initiative that is adopted "The International Year of Light 2015 " ? 
1) WTO 2) EU
3) World Bank 4) UN
Answer : UN
View Answer

Q1228.
 Which among the following banks has bagged the "MSME Banking Excellence Awards-2014" ? 
1) State Bank of India 2) Allhabad Bank
3) Corporation Bank 4) Punjab National Bank
5)None of these
Answer : Corporation Bank
View Answer

Q1229.
Who among the following has been chooen for the  prestigious " Social Media Person of the Year" award ? 
1) Saharukh Khan 2) Pranoy Roy
3) Salman Khan 4) Amitabh Bachchan
5)Amir Khan
Answer : Amitabh Bachchan
View Answer

Q1230.
India's prestigious literature award, the " Vyas Samman award for the Year-2014" will be awarded to -? 
1) Pratibha Roy 2) Kiran Desai
3) Kamal Kishore Goyanka 4) Nanda Chattopadhyaya
5)None of these
Answer : Kamal Kishore Goyanka
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook