Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1131.
Recently,the government has decided to exempt LPG subsidy payment for which state-owned  companies in current fiscal  to boost the domestic oil and gas exploration ?
1) ONGC and GAIL 2) OICL and BPCL
3) Indian Oil Company LTd and GAIL 4) ONGC and Oil India Ltd.
5)None of these
Answer : ONGC and Oil India Ltd.
View Answer

Q1132.
What is the maximum sum assured for life insurance policies sold through common service centres (CSCs) as proposed in the draft regulations released by the Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDA) ?
1) Rs. 1 lakh 2) Rs. 1.2 lakh
3) Rs. 1.5 lakh 4) Rs. 2 lakh
5)None of these
Answer : Rs. 2 lakh
View Answer

Q1133.
Recently,the Cameco Corporation is agreed to supply 3,000 metric tonnes of uranium over five years to India at an estimated cost of USD 254 million. The Cameco Corporation belongs to which country ?
1) Germany 2) France
3) Canada 4) Australia
5)None of these
Answer : Canada
View Answer

Q1134.
According to the latest report by Central Depository Services Ltd , total foreign fund inflows in to India have reached --------- since the beginning of the year.
1) Rs 80,000 crore 2) Rs 82,000 crore
3) Rs 83,000 crore 4) Rs 88,000 crore
5)None of these
Answer : Rs 83,000 crore
View Answer

Q1135.
The State-run NHPC has received government's approval for diversion of land for the construction of Dibang project, recently.The project is situated in which state ?
1) Assam 2) Meghalaya
3) Arunachal Pradesh 4) Mizoram
5)None of these
Answer : Arunachal Pradesh
View Answer

Q1136.
Recently,which Maharatna Company signed a MoU with the Odisha government for setting up of an IT (Industrial Training Institute) in Ganjam district.with an investment of Rs 7.72 crore ?
1) NTPC 2) Coal India Ltd.
3) ONGC 4) SAIL
5)None of these
Answer : NTPC
View Answer

Q1137.
India has won the bronze , finished third by defeating which team in the 24th edition of Sultan Azlan Shah Hockey Tournament 2015 , host by Malaysia, recently ?
1) Australia 2) Pakistan
3) Japan 4) South Korea
5)None of these
Answer : South Korea
View Answer

Q1138.
India's largest state own Insurance company LIC, recently buys Rs 300 crore shares in the quarter-4 of which of the following Company ?
1) Sahara India 2) TCS
3) Wipro 4) Infosys
5)Tech. Mahendra
Answer : Infosys
View Answer

Q1139.
As many as 700 people were feared dead after a fishing boat packed with migrants capsized off the Libyan coast overnight and It is one of the worst disasters of the Mediterranean migrant crisis.The labours carry boat goes to which country ? 
1) U.K 2) Portugal
3) Germany 4) Italy
5)France
Answer : Italy
View Answer

Q1140.
Which organisation/ institution has design a software programme for real-time monitoring of nutrition under the government's proposed 'National Nutrition Mission', recently ?
1) UNDP 2) TCS
3) CARE International 4) The Bill and Melinda Gates Foundation
5)None of these
Answer : The Bill and Melinda Gates Foundation
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook