Quantitative aptitude Question for all banking Bank PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,PSUs,IAS,OAS ,C-SAT Exams 

Mathmetics

ISBT Mathmetics for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q321.
Directions : Study the following graph carefully and answer the question geven below :



In college F, the students taking commerce is what per cent of the total number of students taking Arts, Science and Commerce in all ?
1) 45 2) 55
3) 59 4) 70
Answer : 25
Explanation :

View Answer

Q322.
Directions : Study the following graph carefully and answer the question geven below :


The number of students taking Arts in college B is how many thousands fewer than the number of students taking Arts in college A and college C together ?
1) 10 2) 12.5
3) 27.5 4) 50
5)None of these
Answer : 12.5
Explanation :

Reqd. no. of students (in thousands)
= (22.5 + 40) - 50 = 12.5

View Answer

Q323.
1) 1/6 2) 31/12
3) 31/2 4) 43/2
5)None of these
Answer : 31/2
View Answer

Q324.
1) 191/84 2) 287/84
3) 137/84 4) 124/73
5)One of these
Answer : 191/84
View Answer

Q325.
Find the value of : 
1) 1 2) 2
3) 4 4) 25
5)None of these
Answer : 4
Explanation :

View Answer

Q326.
Find the value of  (12)3 x (6)4 ÷ 432 = ?
1) 5060 2) 5084
3) 5148 4) 5184
5)None of these
Answer : 5184
Explanation : Given Exp. = 
View Answer

Q327.
Find the value of the following expressions:

1) 1/100 2) 1/200
3) 2/125 4) 1/1000
5)None of these
Answer : 1/1000
Explanation :


View Answer

Q328.
A 270 metres long train running at the speed of 120 kmph crosses another train running in opposite direction at the speed of 80 kmph in 9 seconds. What is the length of the other train ?
1) 230 m 2) 240 m
3) 260 m 4) 320 m
5)None of these
Answer : 230 m
Explanation :


View Answer

Q329.
A train 360 m long is running at a speed of 45 km/hr. In what time will it pass a bridge 140 m long?
1) 40 sec 2) 42 sec
3) 45 sec 4) 48 sec
5)None of these
Answer : 40 sec
Explanation :


View Answer

Q330.
Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds is:
1) 1 : 3 2) 3 : 2
3) 3 : 4 4) 4 : 3
5)None of these
Answer : 3 : 2
Explanation : Let, the speeds of the two trains be x m/sec and y m/sec respectively.



View Answer