Quantitative aptitude Question for all banking Bank PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,PSUs,IAS,OAS ,C-SAT Exams 

Mathmetics

ISBT Mathmetics for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q391.
494 ÷ 38 x (?) = 832 ÷ 4
1) 18 2) 15
3) 16 4) 12
5)None of these
Answer : 16
View Answer

Q392.
84.42 - 43.82 + 16.57 - 32.49 = ?
1) 24.68 2) 22.48
3) 29.58 4) 26.68
5)None of these
Answer : 24.68
View Answer

Q393.
(0.6)4 x (0.36)2 x (0.216) = (0.6)?
1) 12 2) 14
3) 11 4) 13
5)None of these
Answer : 11
View Answer

Q394.
125 x 625 x 25 = 5(13- ?)
1) 3 2) 4
3) 5 4) 9
5)None of these
Answer : 4
Explanation :
(5) (13 - ?) = 125 x 625 x 25
= (5)3 x (5)4 x (5)2 = 53+4+2 = 59
= 13- 9 = 4
View Answer

Q395.
18.5% of 320 + 7.4% of 450 = ?
1) 90.5 2) 92.8
3) 86.3 4) 98.6
5)None of these
Answer : None of these
View Answer

Q396.
27.831  - 31.245 + 18.749 - ? = 12
1) 3.255 2) 3.105
3) 4.155 4) 4.345
5)None of these
Answer : None of these
View Answer

Q397.
38% of 295 + 62% of 445 = ?
1) 380 2) 388
3) 346 4) 391
5)None of these
Answer : 388
View Answer

Q398.
37% of 248 - 27% of 310 = ?
1) 8.60 2) 7.06
3) 9.10 4) 8.06
5)None of these
Answer : 8.06
View Answer

Q399.
A cricketer has a certain average for 10 innings. In the eleventh innings, he scored 108 runs, therefore his average increases by 6 runs. What is his new average ?
1) 42 2) 48
3) 50 4) 52
5)None of these
Answer : 48
Explanation : Let, the average run up to 10 innings is X. 
So, total run =10X.
Now, after 11th innings ,the total run = 10X + 108 . 
The new new average =(10X + 108) /11 . So, the equation = (10X + 108) /11 =X +6 or X= 42 
View Answer

Q400.
A fruit seller bought 200 kgs of apples at the rats of Rs.5 per kg. He found that 50 kgs of them were inferior quality and sold them at the rate of Rs. 4 per kg. He sold the remaining apples at Rs. 6 per kg. Find the over all profits or loss % in this transaction?
1) 5% 2) 8%
3) 10% 4) 12%
5)None of these
Answer : 10%
Explanation : C.P of the all apples = 200 x 5 = Rs.1000/
S.P of 50 kg = 50 x 4 = Rs.200/
S.P of 150 apples = 150 x 6 = Rs.900/
So, total selling price = 200 + 900 =Rs.1100
Profit = 1100-1000 = 100
So, % of profit = (100/1000) x 100 = 10%
View Answer