Awareness
ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q161. | Recently, India has received the first consignment of Liquefied Natural Gas (LNG) from which country, landed at Dabhol terminal ? |
| 1) | Russia |
2) | Canada |
| 3) | China |
4) | United States |
| 5) | Japan |
Answer : United States
View Answer
Q162. | Which of the following financial institution has celebrates it's Foundation day with launch of ' Samridhi - the virtual assistant' & ' Bankability Kit' ? |
| 1) | NHB |
2) | IDBI |
| 3) | SIDBI |
4) | RBI |
| 5) | None of these |
Answer : SIDBI
View Answer
Q163. | What is the name of the Chinese space station that burned over the South Pacific Ocean as it re-entered the earth's atmosphere on 2 April 2018 ? |
| 1) | Mir |
2) | ‘Tiangong-1’ |
| 3) | Salyut 7 |
4) | Salyut 4 |
| 5) | None of these |
Answer : ‘Tiangong-1’
View Answer
Q164. | Which city became the first city in India to retail Bharat Stage-VI grade petrol and diesel from on 1 April 2018 ? |
| 1) | Ahmadabad |
2) | Delhi |
| 3) | Bangalore |
4) | Hyderabad |
| 5) | None of these |
Answer : Delhi
View Answer
Q165. | India surpassed which country to emerge as the second largest mobile phone producer in the world after China, as was disclosed on 1 April 2018 ? |
| 1) | Japan |
2) | USA |
| 3) | Vietnam |
4) | Indonesia |
| 5) | None of these |
Answer : Vietnam
View Answer
Q166. | "International Day Of Happiness" recently observed on which day ? |
| 1) | March 8 |
2) | March 16 |
| 3) | March 18 |
4) | March 20 |
| 5) | None of these |
Answer : March 20
View Answer
Q167. | Which of the following Indian bank recently opens its representative office at Sharjah, United Arab Emirates? |
| 1) | Axis Bank |
2) | ICICI Bank |
| 3) | State Bank of India |
4) | Canara bank |
| 5) | None of these |
Answer : Axis Bank
View Answer
Q168. | Bharat Heavy Electricity Limited (BHEL) has Commissioned its 1st Unit of Kishanganga Hydro Project, recently. The Hydro Project is associates with which states ? |
| 1) | Himachal Prdesh |
2) | Uttarakhand |
| 3) | Tamil Nadu |
4) | Jammu & Kashmir |
| 5) | None of these |
Answer : Himachal Prdesh
View Answer
Q169. | Recently, President of which country has resigned over a Financial Scandal ? |
| 1) | Philippines |
2) | Mauritius |
| 3) | Thailand |
4) | Japan |
| 5) | None of these |
Answer : Mauritius
View Answer
Q170. | Which of the following state government has launched "Asmita Yojana" to provide sanitary napkins at subsidised rates? |
| 1) | Gujarat |
2) | Tripura |
| 3) | Odisha |
4) | Maharashtra |
| 5) | None of these |
Answer : Maharashtra
View Answer