Awareness
ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q1261. | Which cricket ground is set to stage record fifth ICC Cricket World Cup final in 2019 as announced recently ? |
| 1) | Lord's, England |
2) | Eden Gardens, Kolkata |
| 3) | MCG, Melbourne, Australia |
4) | Wanderers, South Africa |
| 5) | None of these |
Answer : Lord's, England
View Answer
Q1262. | Which of the following day is observed as Minorities Rights Day ? |
| 1) | 18 December |
2) | 19 December |
| 3) | 20 December |
4) | 25 December |
| 5) | None of these |
Answer : 18 December
View Answer
Q1263. | Which players were named as men's and women's World Champions respectively for 2014 on 18 December 2014 by the International Tennis Federation (ITF) ? |
| 1) | Roger Federer & LI Na |
2) | Rafael Nadal & Venus Williams |
| 3) | Novak Djokovic and Serena Williams |
4) | Bob Bryan & Sania Mirza |
Answer : Novak Djokovic and Serena Williams
View Answer
Q1264. | Which nation topped the FIFA year end rankings released on 18 December 2014 ? |
| 1) | Germany |
2) | Argentina |
| 3) | Brazil |
4) | Italy |
Answer : Germany
View Answer
Q1265. | 'Yu' is the new brand released on 18 December 2014 by which domestic handset maker ? |
| 1) | Micromax |
2) | Spice |
| 3) | Nokia |
4) | Lava |
| 5) | None of these |
Answer : Micromax
View Answer
Q1266. | R K Srivastava was on 19 December 2014 appointed new chairman of? |
| 1) | Central Board of Direct Taxes (CBDT) |
2) | Steel Authority of India (SAIL) |
| 3) | Airports Authority of India (AAI) |
4) | Information Commission of India |
| 5) | None of these |
Answer : Airports Authority of India (AAI)
View Answer
Q1267. | Vistara, the airline joint venture between Tata Sons and Singapore Airlines, has recently announced the launch of its operation in India from? |
| 1) | December 25, 2014 |
2) | January 1, 2015 |
| 3) | January 9, 2015 |
4) | January 26, 2015 |
| 5) | None of these |
Answer : January 9, 2015
View Answer
Q1268. | Government has on 19 December 2014 approved - % interest rate on provident fund deposits for 2014-15 ? |
| 1) | 8.25% |
2) | 8.50% |
| 3) | 8.75% |
4) | 9% |
| 5) | None of these |
Answer : 8.75%
View Answer
Q1269. | Recently,Union government rolled out 'Swachh Bharat Kosh' mission. The fund that will be raised through this mission will finance activities such as construction of ? |
| 1) | Public Wells |
2) | Public Libraries |
| 3) | Public toilets |
4) | All above the three |
| 5) | None of these |
Answer : Public toilets
View Answer
Q1270. | Which bank on 16 December 2014 launched 'Bank Aap Ki Muththi Mein', an offering that literally turns a mobile phone into a bank branch?
|
| 1) | ICICI Bank |
2) | HDFC Bank |
| 3) | Kotak Mahindra Bank |
4) | Axis Bank |
| 5) | Federal Bank |
Answer : HDFC Bank
View Answer