Awareness
ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q1281. | Who among the following has been voted the BBC Sports Personality of the Year 2014 on 15 December 2014 ?
|
| 1) | Virat Kohali |
2) | Ussain Bolt |
| 3) | Tiger Woods |
4) | Lewis Hamilton |
| 5) | Magnus Carlsen |
Answer : Lewis Hamilton
View Answer
Q1282. | Which company on 15 December 2014 announced selling its multiplex business 'BIG Cinemas' to South India based Carnival Group ?
|
| 1) | Reliance Group |
2) | Tata Group |
| 3) | Bharati Airtel |
4) | Aditya Birla Group |
| 5) | None of these |
Answer : Reliance Group
View Answer
Q1283. | Which company was named India's biggest company by Fortune 500 list of Indian companies for 2014 released on 15 December 2014 ?
|
| 1) | Indian Oil Corporation |
2) | Steel Authority of India Limited |
| 3) | NTPC |
4) | ONGC |
| 5) | Reliance Industries |
Answer : Indian Oil Corporation
View Answer
Q1284. | Who amonst has won the London Classic Chess tournament on 15 December 2014 ?
|
| 1) | Grem Moody |
2) | Viswanathan Anand |
| 3) | Michael Adams |
4) | Magnus Carlsen |
| 5) | None of these |
Answer : Viswanathan Anand
View Answer
Q1285. | As per the data released recently, the Wholesale price inflation hit a zero level in November which is the lowest in over how many years ?
|
Answer : 5
View Answer
Q1286. | Nation paid homage to which leader on his 64th death anniversary on 15 December 2014 ?
|
| 1) | Sardar Vallabhbhai Patel |
2) | Bal Gangadhar Tilak |
| 3) | Lal Bahadur Sashtri |
4) | Vinoba Bhabe |
| 5) | None of these |
Answer : Sardar Vallabhbhai Patel
View Answer
Q1287. | Who was named 'Asian of the Year' by The Straits Times, Singapore's leading daily on December 5, 2014 ? |
| 1) | Narendra Modi |
2) | Malala Yusifai |
| 3) | Xi Jinping |
4) | Kailash Satyarthi |
| 5) | Thein Sein |
Answer : Narendra Modi
View Answer
Q1288. | Ashton Carter was nominated by President Barack Obama on December 5, 2014 to replace Chuck Hagel as the United States Secretary of ? |
| 1) | External Affairs |
2) | State |
| 3) | Defence |
4) | Commerce |
| 5) | Treasury |
Answer : Defence
View Answer
Q1289. | Which of the following State governments launched Lokpriya Gopinath Bordoloi Concrete Road Nirman Scheme on December 5, 2014 ? |
| 1) | Assam |
2) | Gujarat |
| 3) | Madhya Pradesh |
4) | Bihar |
| 5) | Jharkhand |
Answer : Assam
View Answer
Q1290. | Jamil Mahuad was sentenced to 12 years in prison for misappropriating public funds. He is the former President of ?
|
| 1) | Ecuador |
2) | Uganda |
| 3) | Nigeria |
4) | Kenya |
| 5) | None of these |
Answer : Ecuador
View Answer